Ілон Маск розкрив більш детальну інформацію про свій загадковий чіп для мозку, стверджуючи, що він дозволить людям чути звуки, які раніше були поза їх досяжності.

За словами Маска, технологія мозкового чіпа Neuralink також може допомогти відновити рух людини з повністю паралізованим спинним мозком.

Бос SpaceX і Tesla заснував Neuralink в 2016 році, але провів лише одну велику публічну презентацію про те, як насправді буде працювати його технологія.

Ілон Маск, скріншот: YouTube
Ілон Маск, скріншот: YouTube

Кінцева мета-забезпечити прямий зв'язок між мозком і комп'ютером, використовуючи пристрій, подібний швейній машині, для пришивання ниток до імплантованого мозкового чіпа.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

У дослідницькому документі, опублікованому в минулому році в зв'язку з цією подією, пояснюється, як ці потоки будуть підключатися до одного кабелю USB-C для забезпечення "потокової передачі даних з повною пропускною здатністю" в мозок.

У серії твітів у четвер Маск сказав, що технологія "може також розширити діапазон чутності за межі звичайних частот і амплітуд".

Більш детальна інформація про Neuralink буде представлена на заході 28 серпня, хоча Маск давав інформацію про можливості пристрою через Twitter.

Ілон Маск, фото Getty
Ілон Маск, фото Getty

Раніше в цьому місяці він сказав, що користувачі зможуть передавати музику прямо в свій мозок, а також використовувати їх для регулювання рівня гормонів і забезпечення "поліпшених здібностей", таких як більше міркування і позбавлення від занепокоєння.

Перші ітерації пристрою Neuralink можуть бути використані для допомоги людям, які страждають неврологічними розладами і захворюваннями мозку, такими як хвороба Паркінсона, хоча в кінцевому підсумку Маск сподівається, що ця технологія дозволить людям конкурувати зі штучним інтелектом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в США дозволили керувати літаючим авто на дорогах загального користування. Звичайно, вони не зможуть злітати і приземлятися, але це величезний крок в сторони авто, який можуть з легкістю злетіти при необхідності.

Як повідомляв Знай.uа, глава Salen звинуватив владу Китаю в крадіжці 800 мільйонів доларів, які глава компанії хотів витратити на будівництво заводу. За допомогою хитрощів і обману влада Китаю отримала круглу суму.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, у якого є знімний дисплей. Повідомляється, що сам дисплей може працювати окремо від корпусу. Правда, далеко не факт, що сам прототип з'явиться на ринку.