Непрацюючі ракети, супутники та частини космічного корабля продовжують обертатися навколо Землі після того, як вони вийшли з експулатації. За оцінками експертів, 500 000 об'єктів зараз обертаються навколо земної кулі. Їх розмір варіюються від гвинта до бака ракетного палива. Звичайно, з кожним роком навколоземна орбіта стає все брудніше, враховуючи кількість супутників. Вчені стверджують, що космічне сміття тепер можна побачити і вдень.

в космосі, фото:CNN
в космосі, фото:CNN

Подорожуючи зі швидкістю більше 1000 кілометрів на годину, вони створюють величезний і зростаючий ризик зіткнення для супутників.

Однак, використовуючи лазери, можна виявити ці сміттєві сміття з землі. Але до цих пір цей метод працював лише протягом декількох годин у сутінках, коли станція виявлення на Землі знаходиться в темряві, а осколки все ще освітлені сонцем.

Космос, фото: Pixabay
Космос, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчені з Австрії змогли побачити космічне сміття вдень використовуючи комбінацію телескопічного детектора і спеціального фільтра. Це збільшить контраст об'єктів, коли вони з'являються на тлі неба протягом дня.

Правда, що з цією інформацією робити - поки незрозуміло. Можливо, вчені зможу придумати, як прибрати звідти все навколоземне сміття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в США дозволили керувати літаючим авто на дорогах загального користування. Звичайно, вони не зможуть злітати і приземлятися, але це величезний крок в сторони авто, який можуть з легкістю злетіти при необхідності.

Як повідомляв Знай.uа, глава Salen звинуватив владу Китаю в крадіжці 800 мільйонів доларів, які глава компанії хотів витратити на будівництво заводу. За допомогою хитрощів і обману влада Китаю отримала круглу суму.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, у якого є знімний дисплей. Повідомляється, що сам дисплей може працювати окремо від корпусу. Правда, далеко не факт, що сам прототип з'явиться на ринку.