У мережі виявили купе Chrysler Ghia 1953 року випуску, яке виставлено на аукціоні компанією Gooding & Company.

1953 Chrysler Ghia Special Coupe, carscoops

Після представлення концептів C - 200 і K-310 компанії Chrysler і Ghia об'єдналися, щоб побудувати близько 16 авто. Вони відрізнялися чуттєвим дизайном і масивною решіткою радіатора.

Модель все ще залишається прохолодною майже через 70 років, і компанія Gooding & Company заявила, що автомобіль мав один з "найбільш ексклюзивних і впливових дизайнів свого десятиліття".

Саме тут в 1953 році купив цю машину Жокей Джонні Лонгден. Хоча ім'я, ймовірно, не викликає особливого інтересу, Лонгден виступав у Кентуккі Дербі 1943 року, Прікнесс Стейкс 1943 року і Бельмонт Стейкс 1943 року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1953 Chrysler Ghia Special Coupe, carscoops

Після покупки машини він відправив її до Сполучених Штатів на борту SS Liberte в 1953 році. Потім Лонгден зареєстрував її в Каліфорнії.

Пізніше Лонгден продав машину жінці з Сан-Марино, яка встановила "сталеві огорожі для захисту незамінних бамперів ручної роботи і характерною цільної окантовки решітки радіатора". З тих пір вони були видалені, але отвори все ще видно.

В кінцевому підсумку автомобіль був проданий ентузіасту Chrysler Роберту Фрумкіну, який зберігав його майже два десятиліття. Поки він володів автомобілем, Лонгден написав йому і підтвердив, що купив модель в Парижі.

У 1979 році автомобіль був придбаний його нинішнім власником, який описується як "довічний автомобільний історик і колекціонер, який зберігав його майже в тому ж стані більше чотирьох десятиліть". Зараз вони продають після того, як роками приховували це від громадськості.

За останні 67 років він проїхав всього близько 36 040 миль (58 000 км). Модель ніколи не реставрувалася, і вважається, що велика частина інтер'єру є оригінальною.

Під капотом у нього оригінальний 5,4-літровий двигун FirePower V8. Імовірно, він видає 180 к. с. і з'єднаний з чотириступінчастою напівавтоматичною трансмісією.

Автомобіль вважається одним з восьми залишилися екземплярів, і він поставляється з" оригінальною і важливою " документацією. В даний час торги складають 275 000 доларів (209 646 фунтів стерлінгів / 231 861 євро), але вартість автомобіля становить від 550 000 до 650 000 доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в США дозволили керувати літаючим авто на дорогах загального користування. Звичайно, вони не зможуть злітати і приземлятися, але це величезний крок в сторони авто, який можуть з легкістю злетіти при необхідності.

Як повідомляв Знай.uа, глава Salen звинуватив владу Китаю в крадіжці 800 мільйонів доларів, які глава компанії хотів витратити на будівництво заводу. За допомогою хитрощів і обману влада Китаю отримала круглу суму.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, у якого є знімний дисплей. Повідомляється, що сам дисплей може працювати окремо від корпусу. Правда, далеко не факт, що сам прототип з'явиться на ринку.