Microsoft і Facebook накинулися на Apple за обмежувальну політику App Store, яка, за їхніми словами, не дозволяє їм запускати ігрові сервіси на iPhone та інших пристроях Apple.

Читайте Знай в Google News!

Раніше на цьому тижні Microsoft заявила, що 15 Вересня запустить свій ігровий сервіс xCloud в рамках підписки під назвою Xbox Game Pass Ultimate. Але додаток, який дозволяє користувачам переходити в гру Xbox на своєму смартфоні або планшеті, буде доступним на пристроях під управлінням мобільної операційної системи Google Android, а не iOS від Apple.

iPhone, gettyimages
iPhone, gettyimages

Microsoft також заявила, що більше не буде пропонувати обмежену тестову версію програми для iOS. Платформа, яку Microsoft розробила для пристроїв Apple, підтримувала лише одну гру, що, за словами Microsoft, було пов'язано з політикою Apple App Store. Тепер Microsoft заявляє, що через ці обмеження вона не зможе комерційно запустити свій сервіс потокової передачі ігор на iOS.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"На жаль, у нас немає можливості донести наше бачення хмарних ігор з Xbox Game Pass Ultimate до гравців на iOS через Apple App Store", - заявив представник Microsoft в п'ятницю. "Apple є єдиною платформою загального призначення, яка не дозволяє споживачам користуватися хмарними іграми та послугами підписки на ігри, такими як Xbox Game Pass. І він послідовно ставиться до ігрових додатків по-різному, застосовуючи більш м'які правила до неігрових додатків, навіть якщо вони включають інтерактивний контент".

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти повідомляють, що офіційні ціни на Sony PlayStation 5 розчарують фанатів. Повідомляється, що за консоль попросять більше, ніж передбачалося раніше. Втім, за версію без дисковода можна заплатити менше.

Як повідомляв Знай.uqа, люксовий BMW M235i Gran Coupe з тріском провалив "Лосиний тест". Автомобіль не зміг зробити різкий маневр на швидкості 72 км/год, і відразу ж повернутися на свою смугу руху. Дивно, але такий дорогий автомобіль з сучасними технологіями не впорався з простим тестом.

Також Знай.uа повідомляв, браузер Xiaomi заблокували для мільйонів користувачів. Правда, обмеження торкнулося тільки користувачів Індії, але не факт, що подібне обмеження не торкнеться і жителі Європи.