Microsoft оголосила про зміну свого веб-браузера Edge, який не дозволить користувачам Windows 10 видалити додаток, щоб звільнити місце на жорсткому диску для конкуруючого браузера, наприклад, Google Chrome.

Синій екран смерті Windows, pexels.com
Синій екран смерті Windows, pexels.com

Microsoft Edge був оновлений ще в січні-браузер перейшов з власного коду Microsoft на кодову базу Chromium з відкритим вихідним кодом, на якій працює Лідер галузі Google Chrome. Це означає, що оновлений Microsoft Edge сумісний з усіма веб-сайтами, які працюють з Chrome, може використовувати кожне з тисяч розширень, створених для Chrome, і володіє такими ж перевагами швидкості і безпеки.

Але чому б вам вибрати Microsoft Edge замість Google Chrome? Що ж, Microsoft поліпшила Chrome кількома способами, в тому числі збільшила час автономної роботи при використанні Edge на ноутбуці в порівнянні з Chrome, нові способи керування вкладками і багато іншого.

Microsoft явно задоволена своїм новим браузером Edge, оскільки нещодавно зробила його новим браузером за замовчуванням при установці Windows 10. Але давні користувачі Chrome або Mozilla Firefox, які не хочуть мати нічого спільного з Edge, можуть сильно здивуватися, дізнавшись, що Microsoft не дозволить користувачам Windows 10 видаляти Edge на основі Chromium зі своїх ПК.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Згідно з повідомленням в блозі, написаному Microsoft, як тільки перехід на нову версію Edge буде завершено, власники ПК більше не зможуть видалити браузер зі своїх комп'ютерів - принаймні, використовуючи звичайний спосіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти повідомляють, що офіційні ціни на Sony PlayStation 5 розчарують фанатів. Повідомляється, що за консоль попросять більше, ніж передбачалося раніше. Втім, за версію без дисковода можна заплатити менше.

Як повідомляв Знай.uа, люксовий BMW M235i Gran Coupe з тріском провалив "Лосиний тест". Автомобіль не зміг зробити різкий маневр на швидкості 72 км/год, і відразу ж повернутися на свою смугу руху. Дивно, але такий дорогий автомобіль з сучасними технологіями не впорався з простим тестом.

Також Знай.uа повідомляв, браузер Xiaomi заблокували для мільйонів користувачів. Правда, обмеження торкнулося тільки користувачів Індії, але не факт, що подібне обмеження не торкнеться і жителі Європи.