За повідомленням Associated Press, компанія Huawei, найбільший у світі виробник смартфонів, заявляє, що у неї закінчуються процесорні чіпи через санкції США проти компанії. За словами Річарда Ю, генерального директора споживчого підрозділу Huawei, з наступного місяця китайський виробник телефонів більше не зможе виробляти свої власні чіпсети Kirin через триваючий економічний тиск з боку США.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

“На жаль, у другому раунді санкцій США наші виробники мікросхем приймали замовлення тільки до 15 травня. Виробництво закриється 15 вересня", - сказав Ю на конференції 7 серпня. "У цьому році може з'явитися останнє покоління високопродуктивних чіпів Huawei Kirin". Майбутній телефон Huawei Mate 40, випуск якого запланований на вересень, може стати останнім телефоном з чіпом Kirin.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

США звинуватили Huawei у вбудовуванні бекдорів в мережеву інфраструктуру нібито для допомоги уряду Китаю в шпигунській діяльності. Huawei спростувала звинувачення адміністрації Трампа в шпигунстві. Але адміністрація Трампа помістила Huawei та 114 її афілійованих осіб у свій чорний список у травні 2019 року, що означало, що американські компанії не могли продавати технології компанії без явного схвалення уряду США.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти прогнозують невдалий квартал для Apple. Повідомляється, що виручка впаде до 30% за однієї умови - якщо яблучна корпорація видалить з App Store сервіс WeChat, яким користуються мільйони жителів Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple "наїхала" на невелику компанію через схожість логотипів. У всякому разі, на думку Apple, компанія Prepear використовує логотип груші, який порушує унікальність логотипу компанії Apple.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі показали новий контролер для Xbox, який буде продаватися разом з новою консоллю від Microsoft. Можна помітити, що дизайн теж змінили, хоч і не радикально.