Один з основних аргументів, висунутих адміністрацією США в ході серйозного придушення китайських компаній, таких як Huawei, TikTok, WeChat та інші, полягає в тому, що вони можуть передавати дані громадян США уряду Китаю. Мабуть, немає нічого поганого в тому, що уряд США шпигує за своїми громадянами. Ось як це виглядає в недавньому звіті Wall Street Journal.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Звіт показує, що уряд США має підрядника, який вбудовує програмне забезпечення для відстеження в більш ніж 500 мобільних додатків, що використовуються громадянами США. Підрядник названий Anomaly Six LLC і базується у Вірджинії. Згідно зі звітом, підрядник платить розробникам мобільних додатків за включення коду відстеження власної розробки в свої додатки. Потім трекери збирають анонімні дані з телефонів, на яких запущені такі додатки. Потім Anomaly Six зіставляє дані і продає їх уряду США.

У звіті навіть уточнюється, що, мабуть, немає нічого юридично неправильного в тому, що робить компанія, якщо дані не продаються в комерційних цілях, таких як реклама або маркетинг.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Однак є причини для занепокоєння, навіть незважаючи на те, що дані вважаються анонімними. WSJ зазначає, що є кілька способів використання таких "анонімних" даних для з'ясування того, кому належить пристрій. Наприклад, пристрій, швидше за все, буде діяти вночі, поки його власник спить, і в цей час пристрій буде знаходитися в будинку власника. Як тільки ця інформація отримана, неважко почати розшифровувати інші звички користувачів, наприклад, де вони працюють, що вони використовують для поїздок на роботу, де вони ходять поїсти і так далі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти прогнозують невдалий квартал для Apple. Повідомляється, що виручка впаде до 30% за однієї умови - якщо яблучна корпорація видалить з App Store сервіс WeChat, яким користуються мільйони жителів Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple "наїхала" на невелику компанію через схожість логотипів. У всякому разі, на думку Apple, компанія Prepear використовує логотип груші, який порушує унікальність логотипу компанії Apple.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі показали новий контролер для Xbox, який буде продаватися разом з новою консоллю від Microsoft. Можна помітити, що дизайн теж змінили, хоч і не радикально.