Нещодавно компанія Google випустила оновлення, щоб виправити критичні проблеми безпеки та вразливості на пристроях Android. Однак у звіті зазначено, що на DSP чіпсета Qualcomm було виявлено понад 400 вразливих фрагментів коду. У ньому говориться, що якщо залишити їх без змін, вони можуть перетворити смартфони в інструмент шпигунства і змусити хакерів встановлювати шкідливе ПЗ.

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Охоронне агентство Check Point нещодавно провело дослідження під назвою "Ахіллес". При цьому, як повідомляється, вони провели поглиблений аналіз безпеки чіпа DSP на AP (процесорі додатків) Qualcomm Technologies і виявили уразливості, приховані всередині Hexagon DSP процесора Qualcomm Snapdragon.

По-перше, DSP-це цифровий сигнальний процесор. Це один з важливих компонентів для виконання запитів між користувачами і прошивкою в реальному часі. Це обробка зображень, звуку і голосу, обчислення нейронної мережі, потокова передача з камери, визначення місця розташування по GPS і багато іншого.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У повідомленні також йдеться, що зловмисник може отримати доступ до особистих даних. Сюди входять фотографії, відео, записи розмов, дані про місцезнаходження GPS, дані мікрофона і багато іншого. Потім їм потрібно лише спонукати користувачів клацнути виконуваний файл і отримати доступ для його використання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти прогнозують невдалий квартал для Apple. Повідомляється, що виручка впаде до 30% за однієї умови - якщо яблучна корпорація видалить з App Store сервіс WeChat, яким користуються мільйони жителів Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple "наїхала" на невелику компанію через схожість логотипів. У всякому разі, на думку Apple, компанія Prepear використовує логотип груші, який порушує унікальність логотипу компанії Apple.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі показали новий контролер для Xbox, який буде продаватися разом з новою консоллю від Microsoft. Можна помітити, що дизайн теж змінили, хоч і не радикально.