Tesla Ілона Маска розділить свої акції після того, як за 12 місяців вони виросли в ціні на 500%, що зробило її найдорожчим автовиробником у світі.

Читайте Знай в Google News!

Tesla заявила, що Рада директорів схвалила і оголосила поділ звичайних акцій Tesla у співвідношенні п'ять до одного у формі дивідендів по акціях, щоб зробити володіння акціями більш доступним для співробітників та інвесторів. Останнім часом роздрібні інвестори скупили акції, і Tesla стала об'єктом підвищеного інтересу з боку таких інвесторів. У липні Ілон Маск відповідав користувачам Twitter, що він розгляне можливість обговорення дроблення акцій на річних зборах акціонерів.

Ілон Маск, скріншот: YouTube
Ілон Маск, скріншот: YouTube

Виробник електромобілів призначив 21 серпня рекордною датою для розділу акцій. "Кожен зареєстрований акціонер на 21 серпня отримає дивіденди в розмірі чотирьох додаткових звичайних акцій на кожну акцію, утримувану на той момент, які будуть розподілені після закриття торгів 28 серпня", - йдеться в заяві Тесли.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти виявили вразливість в чіпсетах Qualcomm, які встановлені майже на половині Android-смартфонів. Повідомляється, що баг дозволяє віддалено отримати доступ до гаджету, причому без відома самих користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, глава Tesla розповів, чому автовиробники відстають від Tesla на кілька років у виробництві електрокарів. На подив, хоч Tesla і дозволяє використовувати патенти безкоштовно, виробники хочуть створювати свої технології, і не залежати від однієї компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що Twitter хоче приєднатися до TikTok. Звичайно, купити сервіс цілком не вийде, але злитися з ним цілком непогана ідея, враховуючи, що вже у вересні TikTok можуть заборонити на території США.