У вівторок Google додав систему оповіщення про землетруси в Каліфорнії, заявивши, що вона працює над тим, щоб смартфони на базі Android могли використовуватися в якості детекторів тремору.

Телефони Android будуть отримувати попередження, викликані системою раннього попередження про землетруси ShakeAlert, впровадженої на західному узбережжі Геологічною службою США і партнерами.

ShakeAlert використовує сигнали сотень сейсмометрів по всьому штату, щоб викликати попереджувальні повідомлення про те, що" землетрус почався і струс неминуче", згідно з веб-сайтом системи.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

"Ми побачили можливість використовувати Android, щоб надати людям своєчасну і корисну інформацію про землетруси при пошуку, а також попередження за кілька секунд, щоб при необхідності врятувати себе і своїх близьких", - сказав в блозі головний інженер-програміст Марк Стогайтіс. Пошта.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Людям зі смартфонами, що працюють на операційній системі Android від Google, також було запропоновано зробити їх частиною краудсорсингової мережі для виявлення землетрусів.

За словами Стогайтіса, Смартфони зазвичай оснащені крихітними акселерометрами, які визначають рух і можуть вловлювати струс, викликаний землетрусами. "Це означає, що ваш телефон Android може бути міні-сейсмометром, приєднуючись до мільйонів інших телефонів Android, щоб сформувати найбільшу в світі мережу виявлення землетрусів", - сказав Стогайтіс.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

За словами Google, телефони, які виявляють, що може бути землетрусом, можуть автоматично надсилати сигнал до центру обробки даних, де комп'ютери швидко визначають, чи стався землетрус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення Windows 10 зламало мільйони комп'ютерів по всьому світ. Повідомляється, що оновлення не дозволяє користуватися деяким функціоналом в програмі Exel, якою донині користуються мільйони користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск хоче побудувати курортне містечко прямо біля випробувальної бази його компанії SpaceX. Втім, такої ідеї далеко не всі зраділи, і місцеві жителі повідомляють, що Маск хотів їх виселити з їхніх будинків.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi відмовилася від лінійки Mi Mix, яка користувалася величезною популярністю у всьому світі. Втім, компанія вже назвала вагомі причини.