Якби люди могли подорожувати на цю гігантську планету, ми б побачили світ, все ще світиться від тепла свого утворення, кольором, що нагадує темний колір вишні, тьмяно-пурпурний.

Парад планет, фото: Pixabay
Парад планет, фото: Pixabay

Використовуючи інфрачервоні дані телескопа Subaru на Гаваях, астрономи виявили цей газовий гігант, що обертається навколо яскравої зірки GJ 504 в 2013 році. Новий світ, який отримав назву GJ 504B, в кілька разів перевищує масу Юпітера і має аналогічний розмір коли-небудь виявлених навколо зірки, такий як сонце, за допомогою методів прямого побудови зображень.

планета Земля, фото: catalogmineralov
планета Земля, фото: catalogmineralov

GJ 504b приблизно в чотири рази масивніше Юпітера і має ефективну температуру близько 460 градусів за Фаренгейтом (237 за Цельсієм). Вона обертається навколо зірки типу G0 GJ 504, яка трохи гаряче Сонця і слабо видно неозброєним оком в сузір'ї Діви. Зірка знаходиться на відстані 57 світлових років від нас, і дослідники оцінюють вік системи приблизно в 160 мільйонів років, грунтуючись на методах, які пов'язують колір зірки і період обертання з її віком.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google додасть в більшість Android-смартфонів виявляти землетруси. Система буде працювати за допомогою відправлення моментних даних на сервер, де вони будуть оброблятися. У разі, якщо система прийме цю активність за землетрус - повідомлення відразу ж розійдеться на пристрої в тому регіоні.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple випустить оновлення iOS 13.6 яке хоч і не додало нових функцій, але виправить докучливі баги, які були присутні в попередніх версіях.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск показав прототип ракети, яка буде перевозити перші 100 осіб на Марс для колонізації. За повідомленнями глави SpaceX, ракета матиме аж 120 метрів висоти, і це разом з опорами для двигуна.