Кілька днів тому з'явилася стаття під назвою "BeiDou являє собою загрозу для Заходу, але, можливо, не для окремих осіб". Нагадаємо, що BeiDou-це китайська супутникова навігаційна система. Нещодавно в систему Beidou додана функція двосторонньої передачі інформації. Багато людей побоюються, що технологія буде використовуватися для відстеження людей і установки шкідливого ПЗ на призначені для користувача пристрої. Більшість фахівців з супутникової навігації вважають, що це надмірне занепокоєння.

Супутник Sentinel-3А, фото: sentinel.esa.int
Супутник Sentinel-3А, фото: sentinel.esa.int

Експерти галузі заявили, що всі мікросхеми масового ринку в глобальних системах супутникової навігації, включаючи Beidou, призначені тільки для прийому. Тільки спеціалізоване обладнання може скористатися його можливостями двостороннього зв'язку. І під час виконання Користувач, очевидно, повинен це відчути.

Вони сказали, що користувачі повинні приділяти більше уваги питанням конфіденційності та безпеки місця розташування, які існують вже кілька десятиліть. Протягом довгого часу Смартфони повідомляли про місцезнаходження Користувача через мобільну мережу на основі визначення місця розташування по GPS, визначення дальності бездротової мережі та інших розрахунків місця розташування. Beidou, як єдине джерело інформації про місцезнаходження, не має нічого спільного зі здатністю хакерів вторгнутися і пошкодити смартфони або інші приймачі.

Супутникове телебачення, фото: telekritika.ua
Супутникове телебачення, фото: telekritika.ua

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також слід зазначити, що у використанні спеціалізованого обладнання для двостороннього зв'язку з глобальними системами супутникової навігації немає нічого нового. Хоча китайська система може бути функціонально покращена, користувачі можуть також використовувати функцію пошуку та порятунку для надсилання інформації в GPS в США, Galileo в Європі та ГЛОНАСС в Росії, якщо у них є відповідне обладнання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google додасть в більшість Android-смартфонів виявляти землетруси. Система буде працювати за допомогою відправлення моментних даних на сервер, де вони будуть оброблятися. У разі, якщо система прийме цю активність за землетрус - повідомлення відразу ж розійдеться на пристрої в тому регіоні.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple випустить оновлення iOS 13.6 яке хоч і не додало нових функцій, але виправить докучливі баги, які були присутні в попередніх версіях.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск показав прототип ракети, яка буде перевозити перші 100 осіб на Марс для колонізації. За повідомленнями глави SpaceX, ракета матиме аж 120 метрів висоти, і це разом з опорами для двигуна.