Форум Reddit для Starlink компанії SpaceX показав перші швидкості для нової послуги супутникового широкосмугового зв'язку. SpaceX вже запустила сотні супутників на низькій навколоземній орбіті (НОО), які будуть забезпечувати роботу цієї супутникової широкосмугової служби наступного покоління.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Швидкості виглядають багатообіцяючими, але ми повинні визнати, що Starlink знаходиться в стадії попередньої бета-версії, тому швидкості завжди виглядають вражаюче на цьому етапі впровадження технолгії. Використовуючи додаток Ookla Speedtest, користувачі бета-версії Starlink виявили швидкість до 60 Мбіт / с скачування і 17,7 Мбіт / с вивантаження даних. Затримка склала всього 31 мілісекунду.

Starlink нещодавно почав запрошувати бета-користувачів для тестування. Вартість послуги поки не розголошується. Бета-версія безкоштовна, за винятком оплати білінгової системи в розмірі 1 долара. Цікаво, що згідно зі звітом Inverse, користувачі бета-версії повинні підписати угоду про нерозголошення. Повідомлення про швидкість Starlink на форумі Reddit могло порушити цю угоду про нерозголошення, і в результаті вона може бути скасована.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google додасть в більшість Android-смартфонів виявляти землетруси. Система буде працювати за допомогою відправлення моментних даних на сервер, де вони будуть оброблятися. У разі, якщо система прийме цю активність за землетрус - повідомлення відразу ж розійдеться на пристрої в тому регіоні.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple випустить оновлення iOS 13.6 яке хоч і не додало нових функцій, але виправить докучливі баги, які були присутні в попередніх версіях.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск показав прототип ракети, яка буде перевозити перші 100 осіб на Марс для колонізації. За повідомленнями глави SpaceX, ракета матиме аж 120 метрів висоти, і це разом з опорами для двигуна.