Силовий варіант репресій проти Huawei став пріоритетним для США. Білий дім встановив бар'єри, які гальмують зростання компанії. Заборона на роботу з Google, обмеження доступу до технологій, в тому числі до виробництва процесорів. Незважаючи на заборону на використання Сервісів Google до недавнього часу, китайська компанія все ще могла випускати виправлення безпеки та оновлення Android для своїх пристроїв, які були випущені до вступу в силу санкційних обмежень.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

Це стало можливим завдяки наявності тимчасової генеральної ліцензії, виданої Міністерством торгівлі США. Це дозволяє працювати з американськими компаніями в частині програмних продуктів. Але термін його дії закінчився 13 серпня, і поки немає підстав говорити про його продовження. Це означає, що в майбутньому мобільні пристрої Huawei та Honor не зможуть отримувати оновлення програмного забезпечення та виправлення безпеки Android. Крім того, пристрої не проходять сертифікацію SafetyNet. Це призведе до неможливості роботи платіжних і банківських додатків, а також ряду ігор.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

Свого часу була видана тимчасова Ліцензія, щоб дати час ряду американських телекомунікаційних компаній для заміни обладнання Huawei на розробку інших компаній. Судячи з усього, ця робота вже практично завершена, і США не зацікавлені в подальшому продовженні ліцензії. Зі свого боку Huawei заявила, що відстежує ситуацію і оцінює можливі наслідки події.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple вже визначилася з датами виходу нових гаджетів і ОС. Повідомляється, що iPhone 12 покажуть вже в жовтні, так що фанатам яблучних смартфонів доведеться почекати.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Microsoft показала складаний смартфон. Варто відзначити, що смартфон не має гнучкого дизайну, але має відразу 2 екрани, які працюють в парі. Правда, смартфон буде не з дешевих.

Також Знай.uа варто зазначити, що Viber обзавівся корисними функціями. Щоб боротися зі спамом, компанія додала функцію, за допомогою якої запрошувати в групи і чати можуть тільки ваші контакти.