Вчені з Мічиганського університету в США представили прозорі батареї, здатні поглинати близько 8% енергії сонячного світла, при цьому пропускаючи через себе приблизно половину. Це означає, що подібні батареї можна ставити замість звичайних стекол, при цьому всі будуть в плюсі, так як енергія стане більш доступною.

Читайте Знай в Google News!

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Sunsayenergy.com
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Sunsayenergy.com

Як припускають фахівці, з нового матеріалу можна буде робити вікна, які, таким чином, перетворяться в досить ефективні акумулятори.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Itc.ua
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Itc.ua

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Розробка, за словами вчених, випереджає всі існуючі прозорі сонячні батареї. Ефективність в рази вище, ніж у конкурентів, так що не за горами масове виробництво.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила розумний сміттєвий бак. Що стосується функціоналу, він вміє відкриватися при наближенні людини, упаковувати сміттєвий пакет і встановлюватися новий, відразу ж після вилучення старого.

Як повідомляв Знай.иа, прошивка MIUI 11 практично ідентична iOS. Один з художників вирішив зробити прошивку від Xiaomi максимально схожою з творінням яблучної корпорації. Судячи з фото, у нього це вийшло.

Також Знай.иа повідомляв, у мережі почали продавати iPhone з Fortnite на борту. Повідомляється, що Apple видалила гру з магазину додатків, так що пограти з пристроїв не вийде.