Android, можливо, почав з мантри про те, що розробникам дозволено робити що завгодно, якщо вони можуть це кодувати, але з роками все змінилося, оскільки безпека і конфіденційність стали більш пріоритетними. Кожне велике оновлення за останнє десятиліття закривало функції або додавало обмеження в ім'я захисту користувачів, але деякі жертви, можливо, не були повністю необхідними. З'явився ще один компроміс Android 11, на цей раз позбавивши користувачів можливості вибирати сторонні програми для камери для зйомки або відео від імені інших додатків, змушуючи користувачів покладатися тільки на вбудоване додаток камери.

Читайте Знай в Google News!

В основі цієї зміни лежить одна з визначальних рис Android: система Intent. Припустимо, вам потрібно сфотографувати нову кавову кружку, щоб продати її через додаток для аукціонів. Оскільки додаток для аукціонів не призначений для фотографії, розробник вирішив залишити це на розсуд відповідної програми для камери. Тут в гру вступає система намірів. Розробники просто створюють запит з декількома критеріями, і Android пропонує користувачам вибрати зі списку встановлених додатків для виконання роботи.

Однак з Android 11 все зміниться для додатків, які запитують фотографії або відео. Повідомляється, що система буде знаходити тільки" рідне " додаток камери.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple розповіла, де відбуватиметься збірка майбутніх iphone 12, які покажуть публіці вже ближче до жовтня цього року. Повідомляється, що збирати повноцінні телефони вже будуть в Індії, а не в Китаї.

Як повідомляв Знай.uа, майбутні iPhone 12 показали на живих фото. Правда, в захисних чохлах, а один з них за розмірами нагадав навіть iPhone 4. Правда, екран буде помітно більше, якщо порівнювати обидва гаджета.

Також Знай.uа повідомляв, учений винайшли прозору сонячну панель, яку можна ставити замість вікон. Вчені зробили ще один крок до переходу на відновлювану енергію в усьому світі.