Банк Росії і платіжна система Visa попередили банківські організації про витік даних 55 тисяч карт покупців маркетплейсу Joom. Схоже, жителі Росії можуть залишитися без грошей.

Читайте Знай в Google News!

Журналісти знайшли в інтернеті кілька оголошень про цю базу, і деяку інформацію можна отримати абсолютно безкоштовно, причому цієї інформації достатньо, щоб дізнатися про людину багато. У базі містяться перші шість і останні чотири цифри номерів карт, термін їх дії, інформація про платіжні системи і банки, що випустили карти, ПІБ власників, а також їх контактні дані та адреса проживання. Практично вся персональна інформація була злита про користувачів у відкритий доступ, так що нею може опанувати будь-який бажаючий з доступом до мережі.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Представник Joom підтвердив, що зловмисники ще в березні отримали доступ до ресурсів одного з контрагентів маркетплейсу, але не підтвердив інформацію про витік даних 55 тисяч карт. Дивно, що в березні про це ніхто не повідомив. Втім, віддуватися за це будуть самі власники карт і клієнти сервісу Joom.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google покращила роботу браузера Chrome. Повідомляється, що тепер вкладки відкриті можна буде групувати, що зменшить навантаження на ОС. Втім, оновлення з'явиться через деякий час, і далеко не у всіх одночасно.

Як повідомляв Знай.uа, розробники WhatsApp прислухалися до прохань користувачів. Повідомляється, що в популярний месенджер додали функцію видалення старих файлів, які зберігаються в пам'яті телефону. Корисна функція, яка дозволить позбавлятися від непотрібних даних.

Також Знай.uа повідомляв, що дешеві китайський Смартфони часто мають кілька мінусів, серед яких наявність вбудованих вірусів, які крадуть у власників телефонів гроші, а також нав'язують їм рекламу.