Японський виробник літаючих автомобілів SkyDrive Inc. провів успішні випробування з людиною на борту. Про це повідомляє Associated Press.

Читайте Знай в Google News!

Винахід, який нагадує мотоцикл з гвинтовими крилами, зумів піднятися на пару метрів над землею і протриматися в повітрі протягом приблизно чотирьох хвилин.

Відповідальний за проект Томохіро Фукудзава заявив, що має надію на те, що до 2023 року їх винахід вдасться перетворити на реальний продукт для продажів. При цьому підкреслив, що забезпечення безпеки є пріоритетним завданням.

За словами Фукудзави, в світі існує близько ста подібних проектів, серед яких лише деякі зуміли домогтися успіху з людиною на борту.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Поки що винахід, створений японськими майстрами, може літати близько 5-10 хвилин. Однак в компанії заявили про можливість розтягнути політ до 30 хвилин, що дозволить автомобілю показати свій великий потенціал і, можливо, експортувати в Китай та інші країни.

Вертикальний зліт і посадка є відмінною рисою і дають авто можливість швидкого перельоту від одного місця до іншого без участі людини, так як дії відтворюються автоматично.

Цей проект фінансується провідними японськими компаніями, серед яких Toyota Motor Corp., Panasonic Corp. і Bandai Namco (розробником відеоігор).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, секретний прототип BMW розбили на Нюрбургринзі, спорткаром неможливо керувати.

Як повідомляв "Знай.ua", названий самий продаваний смартфон у світі: подобатися всім-можна.

Знай.ua писав, хакер з Росії намагався підкупити співробітника Tesla для злому компанії, гостросюжетна історія