11 серпня компанія Microsoft випустила велике оновлення для Windows 10. Повідомляється, що це виправлення з'явилося рівно через 734 дні, трохи більше двох років після того, як Microsoft стало відомо про експлуатацію уразливості в серпні 2018 року.

Читайте Знай в Google News!

CVE-2020-1464, скорочено Glueball, була вперше завантажена на VirusTotal 5 серпня 2018 року. Менеджер VirusTotal Бернардо Кінтеро, підтвердивши, що зловмисники активно використовують уразливість, повідомив про проблему в Microsoft.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Уразливість підміни коду Windows, що дозволяє зловмисникам обійти функції безпеки підпису коду, означала, що шкідливі файли можуть бути завантажені в пристрої без проблем. У повідомленні блогу від 15 Січня 2019 року Квінтеро пояснив, що вразливість дозволяє поширювати шкідливі файли Java, додані до файлів інсталятора Windows. "Сценарій особливо небезпечний, коли доданий код являє собою шкідливий JAR, - сказав Кінтеро, - тому що отриманий файл має дійсний підпис відповідно до Microsoft Windows, і шкідлива програма може бути запущена безпосередньо Java".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася інформація про маячки від Apple, які можна використовувати для відстеження місця розташування гаманця, або ж зв'язки ключів.

Як повідомляв Знай.uа, експерти назвали головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що компанія вирішила зменшити обсяг акумулятора в майбутніх флагманах, якщо порівнювати з торішніми версіями смартфонів. Звичайно ж, це негативно вплине на тривалість автономної роботи.

Також Знай.uа повідомляв, браузер Firefox отримав велике оновлення. Повідомляється, що сервіс працює на власному движку, що гарантує надійність і збереження ваших особистих даних.