Компанія з Японії завершила перші випробування свого "літаючого автомобіля" з людиною на борту.

Читайте Знай в Google News!

Транспортний засіб, який можна було б більш точно описати як транспортний засіб eVTOL (електричний вертикальний зліт і посадку), а не як літаючу машину, було побудовано SkyDrive. Під час недавнього випробування він зависав в декількох футах від Землі протягом декількох хвилин, перш ніж м'яко і безпечно повернутися на землю.

Автомобіль SkyDrive отримав назву "Manned Machine SD-03" і використовує вісім пропелерів і вісім електродвигунів для підйому.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"З більш ніж 100 проектів зі створення літаючих автомобілів у світі лише деякі досягли успіху за участю людини на борту", - сказав The Detroit News Томохіро Фукудзава з SkyDrive. "Я сподіваюся, що багато людей захочуть покататися на ньому і відчути себе в безпеці".

Фукудзава каже, що прототип SkyDrive може літати тільки від п'яти до 10 хвилин, але каже, що якщо це можна буде продовжити до 30 хвилин, у нього буде потенціал і його можна буде експортувати на ринки, включаючи Китай.

SkyDrive почав свій проект ще в 2012 році і отримав фінансування від таких компаній, як Toyota, Panasonic і Bandai Namco, яка розробила відеоігри. Він також нещодавно отримав 3,7 мільярда ієн (37 мільйонів доларів) в рамках останнього раунду фінансування, в яке брав участь Банк розвитку Японії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска впровадила електронний імплант в мозок льоха. При кожному русі імпульси мозку відправляють дані в чіп, і їх можна буде прочитати і проаналізувати.

Як повідомляв Знай.ua, компанія Xiaomi готує до виходу пральну машинку, яка зможе одночасно прати і сушити одяг. Анонс запланований на 1 вересня, так що чекати залишилося недовго.

Також Знай.uа повідомляв, люксову Porsche 911 перетворили на авто для апокаліпсису. Повідомляється, що у автомобіля немає основних листів каркаса, так що виглядає вона максимально агресивно. Далеко не кожен автолюбитель позитивно оцінить ці зміни.