На цьому зображенні кульового скупчення NGC 1805, зробленому космічним телескопом Хаббл НАСА / ЄКА, багато різнокольорових зірок, розташованих близько один до одного. Ця щільна група з тисяч зірок розташована недалеко від краю великої Магелланової Хмари, галактики-супутника нашого Чумацького Шляху. Зірки обертаються близько один до одного, як бджоли, що рояться навколо вулика. У щільному центрі одного з цих скупчень зірки знаходяться в 100-1000 разів ближче один до одного, ніж найближчі зірки до нашого Сонця, що робить малоймовірним поява планетних систем навколо них.

Читайте Знай в Google News!

Вражаюча різниця в кольорах зірок прекрасно ілюструє це зображення, яке поєднує в собі два різних типи світла: сині зірки, найбільш яскраво світять в ближньому ультрафіолетовому світлі, і червоні зірки, освітлені червоним і ближнім інфрачервоним світлом. Космічні телескопи, подібні Хабблу, можуть спостерігати в ультрафіолеті, тому що вони розташовані над атмосферою Землі, яка поглинає більшу частину цієї довжини хвилі, що робить її недоступною для наземних об'єктів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине
Показати ще

Нагадаємо, що протестувальники хочуть почути відповідей від Маска, який хоче побудувати один з найбільших заводів у Німеччині. Повідомляється, що сусідам, які проживають поруч із заводом і без споруди маска не вистачає води, і будівництво нової фабрики Tesla тільки погіршить ситуацію.

Як повідомляв Знай.иа, компанія Apple пішла на зустріч фанатам. Повідомляється, що тепер користувачі не будуть відслідковуватися рекламодавцями. Раніше в системі iOS рекламодавці могли відстежувати місце розташування користувачів, але тепер компанія вирішила відмовитися від такої практики.

Також Знай.иа повідомляв, компанія Microsoft вперше показала смартфон Surface Duo в справі. Повідомляється, що гнучкий смартфон має 2 екрани, але звикнути до його дизайну досить легко - вистачить і тижня активного використання.