Uber оголосив у вівторок ,що" 100 відсотків " поїздок будуть здійснюватися на електромобілях до 2030 року в США, Канаді та Європі, а до 2040 року - в решті світу. Але замість того, щоб платити водіям безпосередньо за обмін їх автомобілів, що працюють на газі, на електричні, компанія буде стягувати додаткову плату за поїздки, здійснені на електромобілі, щоб спонукати водіїв зробити перехід.

Читайте Знай в Google News!

З сьогоднішнього дня Uber вводить додаткову плату "Uber Green" в 15 містах США і Канади. Водії, які використовують гібридні або електричні транспортні засоби для підбору пасажирів, отримають додаткові 50 центів за поїздку, в той час як водії, що використовують конкретно акумуляторні електромобілі, отримають ще один долар понад це - в цілому додатково 1,50 долара за поїздку.

Tesla Cybertruck, скріншот
Tesla Cybertruck, скріншот

Це означає, що поїздки на гібридних або електромобілях стануть трохи дорожчими для клієнтів Uber, що Uber розглядає як необхідні витрати, які допоможуть прискорити перехід до автопарку з нульовим рівнем викидів. Убер також витратить 800 мільйонів доларів з власних коштів, щоб допомогти "сотням тисяч водіїв у США, Канаді та Європі перейти на акумуляторні електромобілі до 2025 року".

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що операційна система Windows XP, який вже більше 15 років як і раніше користується величезною популярністю. Експерти повідомляють, що нею досі користуються мільйони користувачів. Правда, частка ринку на сьогоднішній день не перевищує 1.25%.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск показав, яким було його домашнє завдання в університеті. Користувачі мережі бурхливо відреагували, а ось сам Маск впевнений, що отримані в університеті знання йому стали в нагоді в житті.

Також Знай.uа повідомляв, коза проникла в поліцейське автомобіль і почала їсти паперові документи. На щастя, постраждали тільки папери, адже поліцейська намагалася прогнати непроханого гостя.