Вчені з національної прискорювальної лабораторії SLAC Міністерства енергетики тільки що зробили перші в світі фотографії з роздільною здатністю 3200 мегапікселів, використовуючи матрицю датчиків зображення, яка стане серцем найбільшої в світі цифрової камери. Хоча фотографії в більш високій роздільній здатності і раніше зшивалися разом, це найбільші однокадрові цифрові фотографії, коли-небудь зроблені.

Читайте Знай в Google News!

Четкость камеры, gizchina

Матриця датчиків, що стоїть за цим досягненням, повинна бути знайома читачам PetaPixel. Ця матриця, що складається з 189 16-мегапіксельних ПЗС-сенсорів, зібраних разом в мозаїку, стане ядром LSST (також відомого як"найбільша в світі цифрова камера").

На даний момент, однак, камера все ще будується і тестується в SLAC, і саме там за вихідні були зроблені перші в світі фотографії з роздільною здатністю 3200 мегапікселів (тобто 3,2 гігапікселя).

Популярні новини зараз
570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

Сам масив має ширину більше 2 футів і спроектований з урахуванням екстремальних характеристик. А завдяки діючій оптиці і техніці він нібито зможе виявляти об'єкти, які в 100 мільйонів разів тьмяніші, ніж ви можете побачити неозброєним оком.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi випустила розумний сейф. Повідомляється, що новинка коштує не так вже й дорого, в районі 100 доларів, але ось функціонал точно порадує тих, хто турбується про захист своїх накопичень.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Razer випустила жувальну гумку для геймерів. За заявами компанії, вчені довели, що жування гумки підвищує концентрацію, так що компанія з радістю представила свій продукт для тих, хто хоче поліпшити свої результати в іграх.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple подала зустрічний позов на Epic Games. Повідомляється, що компанія хоче повернути всі витрачені гроші, що точно не сподобається творцям Fortnite.