НАСА офіційно зайнято ринком місячних каменів і готове заплатити будь-якій компанії, яка здатна їх добути.

Сьогодні космічне агентство оголошує конкурс пропозицій від компаній, пропонуючи їм привезти невеликі зразки каменів з поверхні Місяця. Компанії повинні будуть довести, що вони зібрали місячні зразки в якомусь невеликому контейнері, відправивши зображення і дані в НАСА. У разі задоволення НАСА зобов'язується придбати зразки за ціною від 15 000 до 25 000 доларів. Зрештою, НАСА витягне зразки гірських порід і поверне їх на Землю.

Читайте Знай в Google News!

НАСА в кінцевому підсумку хоче, щоб обмін відбувся до 2024 року - нинішнього крайнього терміну для відправки людей на місяць. Компаніям, яким це вдасться, НАСА заплатить невелику частину грошей при укладанні контракту і під час запуску. Решта коштів будуть отримані після упаковки зразка. НАСА заявляє, що може також присуджувати кілька нагород окремим компаніям, які можуть привезти місячні камені.

CyberTruck Місяця, instagram
CyberTruck Місяця, instagram

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже у "черзі", та за яких умов Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає
Показати ще

25000 доларів можуть здатися незначною сумою в порівнянні з мільйонами доларів, які потрібні для відправки будь-якого космічного корабля на місяць. Але ідея, що стоїть за пропозицією, полягає в тому, щоб зробити невеликий перший крок до створення місячного ринку, нормалізувавши концепцію покупки матеріалів, видобутих з місяця та інших світів Сонячної системи. Така покупка також стане першою угодою з космічними ресурсами за межами Землі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний браузер Google Chrome обзавівся корисною функцією. Повідомляється, що тепер сервіс здатний знищувати рекламу, яка використовує дуже багато ресурсів комп'ютера. Наприклад, інтерактивна реклама, яка використовує оперативну пам'ять пристрою, щоб працювати коректно.

Як повідомляв Знай.uа, Цукерберг впевнений, що Apple можна назвати монополістами. Враховуючи ситуацію з Epic Games, творець Facebook явно незадоволений розкладом подій.

Також Знай.uа повідомляв, у мережі показали електричний скейтборд, який має наворочену підвіска. Нова технологія розроблялася для того, щоб збільшити безпеку райдера, так як ідеальний асфальт далеко не на всіх вулицях міста.