Тут, на землі, важко виправдати корисність 8k-відео, але це не заважає Японії робити знімки надвисокої роздільної здатності де-небудь ще в Сонячній системі. Японське агентство аерокосмічних досліджень і телекомпанія NHK розробляють камери 4K і 8K (через Parabolic Arc), які будуть робити знімки Марса і його супутників (Фобос і Деймос) для майбутньої місії Martian Moons Exploration (MMX). Місія буде регулярно робити знімки і частково передавати їх на Землю ,щоб" створити плавне зображення", в той час як оригінали будуть зберігатися в капсулі, яка буде відправлена назад на Землю.

Читайте Знай в Google News!

Це також повинно допомогти візуалізувати поведінку космічного корабля, об'єднавши інформацію камери з даними польоту. За заявою JAXA, це може допомогти в експлуатації космічного корабля.

Очікується, що космічний корабель MMX буде запущений в Японії в 2024 році і досягне Марса до 2025 фінансового року. До прибуття повертається капсули пройде ще більше часу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple знайшла заміну легендарному телефону iPhone XR. Повідомляється, що компанія днями представить iPhone 12 в бюджетній комплектації, ціна на який почнеться з 800 доларів, що точно порадує покупців.

Як повідомляв Знай.uа, люксовий електрокар загорівся під час руху. Повідомляється, що автомобіль продається за ціною від 40 тисяч доларів.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі з'явився справжній музей Winamp. Повідомляється, що ентузіаст створив сайт, на якому розміщені скину легендарного плеєра 2000-их.