У вівторок, 15 вересня, в штаб-квартирі американської Apple в Купертіно йде щорічна презентація новинок компанії, яка в цьому році проходить онлайн без глядачів у залі.

Читайте Знай в Google News!

На щорічній вересневій презентації компанія Apple представила новий годинник Apple Watch 6. Відомо, що на них встановлена watchOS 7.

Годинники будуть випущені в різних кольорах, в тому числі синьому, темно-сірому, золотистому і червоному.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, вперше в годиннику Apple з'явиться сенсор, що визначає рівень вмісту кисню в крові. Вимірювання проводиться всього за 15 секунд, все завдяки вбудованому датчику кисню. Додаток "Здоров'я" буде оновлено спеціально для цієї моделі, в нього будуть додані розділи з додатковою статистикою.

У годиннику використовується новий процесор S6 на базі A13 Bionic. Оптимізована автономність годин, тепер вони працюють ще довше, хоча екран в 2,5 рази яскравіше.

У watchOS 7 реалізовані нові циферблати. Їх можна налаштовувати під себе, і ними можна ділитися з іншими користувачами.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Годинник можна налаштувати для інших користувачів (дітей, літніх батьків і т.п.) можна вибрати, з якими контактами може спілкуватися володар годинників, дані від GPS можуть автоматично відправлятися основному контакту. Проте ці можливості реалізовані тільки в США.

У США новинку можна придбати від 400 доларів вже цієї п'ятниці. Приблизна вартість в Україні поки що невідома.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Також були представлені нові здешевлені годинники Apple Watch SE. Вони працюють на чіпі S5, підтримують стільниковий зв'язок без телефону і підходять для дітей. У них такий самий гіроскоп, компас і висотомір, як в Series 6, включаючи виявлення падіння та інші опції (немає тільки датчика кисню).

Нові ремінці для Watch SE: силіконовий монобраслет без застібок, доступний у 7 кольорах, аналогічний монобраслет з плетеної шкіри і оновлені шкіряні ремінці від Hermés.

Apple Watch SE
Apple Watch SE

Apple Watch SE
Apple Watch SE

Вартість Apple Watch SE складе 279 доларів. Відзначимо, що з комплекту з Apple Watch будуть прибрані USB-адаптери – для боротьби із забрудненням навколишнього середовища.

Нагадавши, характеристики новинок Apple злили в мережу за кілька годин до презентації: що прогавили купертинівці.

Як повідомляв портал Знай.uа, американська митниця прийняла бездротові навушники OnePlus за "підроблені AirPods".

Також портал Знай.uа писав, що Apple хоче обібрати до нитки Epic Games, судові ігри тільки почалися.