YouTube заявляє, що повертає модераторів-людей, які були "відключені" під час пандемії після того, як фільтри штучного інтелекту компанії не відповідали їх точності.

Читайте Знай в Google News!

Ще в березні YouTube заявив, що буде більше покладатися на системи машинного навчання, щоб відзначати і видаляти контент, який порушує його політику щодо таких речей, як розпалювання ненависті і дезінформація. Але на цьому тижні YouTube повідомив Financial Times, що більш широке використання штучного інтелекту призвело до значного збільшення кількості видалень відео і некоректних видалень.

За даними FT, з квітня по червень з YouTube було видалено близько 11 мільйонів відео, що приблизно вдвічі більше звичайного. Близько 320 000 з цих видалених відео були оскаржені, і половина з них була відновлена. Знову ж таки, FT стверджує, що це приблизно вдвічі більше звичайного: це ознака того, що системи штучного інтелекту надмірно завзяті в своїх спробах виявити шкідливий контент.

дівчина зі смартфоном у руках, фото Pxhere
дівчина зі смартфоном у руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Всі основні соціальні онлайн-платформи, від Twitter до Facebook і YouTube, все більше і більше змушені боротися з поширенням ненависницького і вводить в оману контенту на своїх сайтах. І всі сказали, що алгоритмічні та автоматичні фільтри можуть допомогти впоратися з величезним масштабом їх платформ.

Однак знову і знову експерти в області штучного інтелекту і помірності висловлювали скептицизм з приводу цих тверджень. Вони кажуть, що судити про те, чи містить відео, наприклад, про теорії змови тонкі натяки на расистські переконання, може бути проблема для людини, а комп'ютери не мають нашої здатності зрозуміти точний культурний контекст і нюанси цих тверджень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony вибачилася за хаос, який відбувається навколо попереднього замовлення консолі майбутнього Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль розкупили за рекордно короткий час, так що іншим бажаючим зробити попереднє замовлення не надавалася можливість.

Як повідомляв Знай.uа, компанія WhatsApp виправила баги і уразливості, які дозволяють хакерам зламувати акаунти користувачів. Правда, доказів злому все ж не було, чого не скажеш про наявність вразливостей.

Також Знай.uа повідомляв, експерти розповіли, що ж вибрати краще: машину, або автомобіль. З обох сторін були показані переваги і недоліки, так що в підсумку кожен зможе підібрати транспортний засіб для себе.