У вівторок Tesla оприлюднила плани з розробки" настільної " батареї, яка могла б поліпшити запас ходу і потужність електромобіля. Компанія буде виробляти свої нові батареї на власному виробництві, що, за прогнозами генерального директора Tesla Ілона Маска, допоможе значно знизити витрати і дозволить компанії в кінцевому підсумку продавати електромобілі за тією ж ціною, що і бензинові.

Читайте Знай в Google News!

Маск сказав, що Tesla досягла цього прориву, видаливши язичок, частину батареї, яка з'єднує елемент і те, що він живить. Ці нові клітини, які Тесла називає 4860 осередками, дадуть батареям електромобілів компанії в п'ять разів більше енергії, зроблять їх в шість разів більш потужними і дозволять збільшити дальність дії автомобілів Тесла на 16 відсотків.

Нові елементи більше, ніж нинішні елементи Тесли, їх розміри 46 на 80 міліметрів (звідси і назва - 4680). За словами Маска, крім збільшення енергії і потужності, нові елементи приведуть до зниження вартості кіловат-години на 14% тільки на рівні форм-фактора осередку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що магазин Epic Games Store почав безкоштовну роздачу культової гри Watch Dogs 2, яка користувалася величезною популярністю через деякий час після виходу. Відразу варто відзначити, що гра затягує, так що час а цією грою пролетить непомітно.

Як повідомляв Знай.uа, експерт розповіли, чому більшість автомобілів пофарбовані в чорний або білий колір. Відповідь здивувала навіть експертів - ці кольори "нейтральні", і вони підходять практично до всіх авто.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі показали електровелосипед для пересування по місту, у якого є функція вбудованої SIM-карти. Крім велосипед здатний розпізнавати ДТП з велосипедистом, і повідомить про неї з координатами контакту, який заздалегідь вибрав велосипедист.