Всі ми знайомі зі штормом великої червоної плями на Юпітері, але іноді на планеті з'являються плями іншого типу. Місія НАСА "Юнона" зафіксувала захоплюючий вид Місяця газового гіганта Іо, що відкидає круглу тінь на закручені бурі Юпітера.

Читайте Знай в Google News!

"Як і у випадку з сонячними затемненнями на землі, всередині темного кола, що мчить по вершинах хмар Юпітера, можна буде спостерігати повне сонячне затемнення, коли Іо проходить перед сонцем", - йдеться в заяві НАСА минулого тижня.

"Юнона" знаходиться на орбіті навколо Юпітера з 2016 року. Вона сфотографувала місячну тінь наприкінці 2019 року під час Близького прольоту. Вчений Кевін Гілл, який також є інженером-програмістом в Лабораторії реактивного руху НАСА, обробив зображення, щоб виявити драматичні кольори планети.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ширина тіні становить близько 2200 миль (3600 кілометрів). ІО, де знаходяться діючі вулкани, є лише одним з 79 підтверджених супутників Юпітера, але також і одним з найбільших. При відповідних умовах люди на Землі можуть навіть виявити його в телескоп.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, хакери успішно зламавши iOS 14 через тиждень після її виходу. тепер користувачі зможуть встановити джейлбрейк. Правда, все це робиться на страх і ризик власника смартфона, так як гаджет може вийти з ладу в невідповідний момент.

Як повідомляв Знай.uа, ігрова бібліотека Steam навчилася показувати новини геймерам. Інформація буде братися з ігрових ЗМІ, так що кожен зможе для себе відкрити джерело корисної інформації.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Google відмовляється від платних розширень в браузері Chrome. Повідомляється, що деякі зловмисники отримували гроші у користувачів за допомогою обману. Пошуковик вирішив відмовитися від такої можливості, щоб користувачі були в безпеці.