19 Вересня Facebook заблокував акаунти понад 200 осіб, які були пов'язані з акцією протесту проти будівництва оспорюваного прибережного газопроводу. Блокування показує, наскільки активісти вразливі до дій соціальних мереж в розпал пандемії, коли особистий протест пов'язаний з більшим ризиком, ніж зазвичай.

Читайте Знай в Google News!

Активісти з числа корінних народів виступили проти будівництва трубопроводу, який у разі будівництва перетне територію нації Ветсуветен. Блокування зупинило одну з небагатьох місць, що залишилися, де активісти можуть протестувати, зберігаючи при цьому соціальне дистанціювання, щоб запобігти поширенню COVID-19. Це викликало деякі труднощі в спілкуванні без месенджера Facebook, а також змусило активістів Wet'suwet'en переосмислити, наскільки ефективно вони можуть дати відсіч розробникам конвеєрів через соціальні мережі.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Активісти та прихильники Wet'suwet'en кажуть, що тепер, коли вони налякані, вони можуть відмовитися від подальших дій у Facebook. У Facebook Facebook слідкують за їхньою активністю, і турбуються про те, що Facebook знову заблокує акаунти.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Apple вже готова представити нові iPhone, але покажуть їх публіці на початку жовтня. Повідомляється, що поставки почнуться практично відразу ж після анонсу пристроїв, так що фанатам не доведеться довго чекати.

Як повідомляв Знай.uа, експерти перевірили на ремонтопридатність довгоочікувані Apple Watch 6. Повідомляється, що могло бути і краще, але більшість гаджетів Apple не славляться легкою ремонтопридатністю, так що компанія поставила заслужені 6 балів з 10.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Razer випадково злила дані 100 000 користувачів. Серед даних виявилися повні імена, адреси та поштові скриньки користувачів. Компанія вже визнала наявність витоку.