Група компаній проти Apple, включаючи Spotify, Match Group (материнська компанія Tinder) і Epic Games (Розробник Fortnite), спільно створили некомерційну організацію App Fair Alliance. Мета цієї організації-відстоювати правові та нормативні акти, спрямовані проти політики Apple App Store.

Читайте Знай в Google News!

Apple стягує комісію від 15% до 30% за додатки, які використовують її систему оплати всередині додатків. Крім того, додатки повинні відповідати цим правилам, щоб з'явитися в App Store. Магазин додатків дозволяє споживачам завантажувати локальні програми. Крім того, це єдиний спосіб змусити додатки працювати на iPhone. Ці методи викликали критику з боку деяких розробників і призвели до судових позовів.

App Fair Alliance-це некомерційна організація, що базується у Вашингтоні та Брюсселі. Організація заявляє, що планує відстоювати правові зміни, щоб змусити Apple змінити свою політику. Крім Epic, Match і Spotify, до складу організації входять невеликі компанії, такі як Basecamp, Blix, Blockchain.com, Deezer і Tile. У нього також входять розробники з Європи, а також Європейська Рада видавців, European News Media і Protonmail.

App Store
App Store

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Очевидно, що скарги на Apple і її політику в App Store набирають обертів. Нещодавно американський розробник Блікс написав антимонопольному комісару ЄС Маргрет Вестагер, що в Apple App Store існує нечесна конкуренція. Він сподівається, що ЄС почне ретельне розслідування. Скарга Блікса прийшла в той час, коли Вестагер вже досліджує App Store і мобільну платіжну систему Apple Pay. На думку деяких розробників, політика Apple покликана дати сервісам Apple перевагу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Apple вже готова представити нові iPhone, але покажуть їх публіці на початку жовтня. Повідомляється, що поставки почнуться практично відразу ж після анонсу пристроїв, так що фанатам не доведеться довго чекати.

Як повідомляв Знай.uа, експерти перевірили на ремонтопридатність довгоочікувані Apple Watch 6. Повідомляється, що могло бути і краще, але більшість гаджетів Apple не славляться легкою ремонтопридатністю, так що компанія поставила заслужені 6 балів з 10.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Razer випадково злила дані 100 000 користувачів. Серед даних виявилися повні імена, адреси та поштові скриньки користувачів. Компанія вже визнала наявність витоку.