Tesla подає до суду на уряд США через тарифи адміністрації Трампа на різні товари, які Tesla імпортує з Китаю.

Позов, поданий до відділу міжнародної торгівлі США, спрямований проти уряду і торгового представника США Роберта Лайтхайзера, який оскаржує тарифи, відомі як Список 3 і Список 4. Тесла вимагає, щоб суд визнав ці дві групи тарифів недійсними.

Читайте Знай в Google News!

Список 3 набув чинності в 2018 році і встановлює 25-відсоткове мито на імпортні товари з Китаю на суму 200 мільярдів доларів. Список 4 складається з 7,5-відсоткового тарифу на імпорт Китаю в розмірі 120 мільярдів доларів і набув чинності в 2019 році. Списки містять сотні конкретних товарів, але позов не описує точні частини, на які Tesla платить мита, повідомляє CNBC.

У заявці юристи Tesla стверджують, що введення торговим представником США "обов'язків за списками 3 і 4 було довільним і примхливим, оскільки USTR не надав значущої можливості для коментарів, не врахував відповідні фактори при прийнятті свого рішення і не зміг залучити раціональна зв'язок між встановленими фактами і зробленим вибором".

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ford Mustang Mach-E And Tesla Model Y, скріншот
Ford Mustang Mach-E And Tesla Model Y, скріншот

Адміністрація Трампа дозволила компаніям подавати заявки на скасування китайських тарифів. Компанія Tesla подала заявку і отримала відмову щодо штучного графіту, оксиду кремнію і зварних заготовок для дверних стійок. Термін дії відмови на ці предмети закінчився в серпні 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Apple вже готова представити нові iPhone, але покажуть їх публіці на початку жовтня. Повідомляється, що поставки почнуться практично відразу ж після анонсу пристроїв, так що фанатам не доведеться довго чекати.

Як повідомляв Знай.uа, експерти перевірили на ремонтопридатність довгоочікувані Apple Watch 6. Повідомляється, що могло бути і краще, але більшість гаджетів Apple не славляться легкою ремонтопридатністю, так що компанія поставила заслужені 6 балів з 10.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Razer випадково злила дані 100 000 користувачів. Серед даних виявилися повні імена, адреси та поштові скриньки користувачів. Компанія вже визнала наявність витоку.