Дизельні мотори набувають все більшої популярності, і на це є низка причин, в той же час є чотири поширених міфа, пов'язаних з експлуатацією даного типу моторів.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає видання АвтоDream.

Міф №1: дизельні двигуни вимагають досить складного технічного обслуговування.

Мова йде про заміну свічок, масла і фільтрів, що виллється в значну суму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Експерти згодні з такою позицією, в той же час дизельний двигун витрачає в середньому на 20% менше палива, ніж бензиновий, що компенсує фінансові витрати.

Міф №2: паливо обов'язково має мати високі показники.

Фахівці вважають, що солярка не повинна містити механічні домішки або воду, в іншому вимоги до неї відповідають умовам, що пред'являються до бензину.

Автозаправка, фото pixabay
Автозаправка, фото pixabay

Міф №3: проблемний запуск дизельного мотора взимку.

В даному випадку машину слід правильно експлуатувати, а до зими необхідно готуватися продумано і задовго до настання холодів. В такому разі не будуть спостерігатися проблеми із запуском двигуна в морозний період.

Міф №4: Шум

Деяким водіям не подобається шум, видаваний дизельними силовими агрегатами, разом з тим він властивий старим моделям.

Сучасні автомобілі мають спеціальну вібро-шумоизолирующую захист. До того ж, фільтри забезпечують затримку до 99% шкідливих компонентів.

Нові мотори, що використовують солярку, працюють тихо, в реальному житті власники автомобілів на дизельному паливі хвалять свої машини за невелику кількість витрачається пального.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше 7 порад, які спростять життя автомобілістів взимку

Як повідомляв портал Знай.ua, Крутиш "баранку"? Не підхопи "коронку"! 7 порад автомобілістам, як уберегтися від пандемії.

Також Знай.ua писав, Топ-5 способів економії на бензині влітку, які варто взяти до уваги.