Випускаючи iOS 14 і iPadOS 14, Apple нарешті задовольнилася давнім запитом клієнтів: компанія представила можливість змінити додатки за замовчуванням для перегляду веб-сторінок і обробки електронної пошти. Але багато інших категорій додатків-повідомлення, музика, календар тощо - все ще прив'язані до вбудованого програмного забезпечення Apple. Facebook це не дуже радує. За даними the Information, Facebook докладає все більш рішучих зусиль, щоб переконати виробника iPhone дозволити людям вибирати власне додаток для обміну повідомленнями.

Читайте Знай в Google News!

"Ми вважаємо, що люди повинні мати можливість вибирати різні програми для обміну повідомленнями та програми за замовчуванням на своєму телефоні", - сказав The Information стен Чудновскі, глава Facebook Messenger. "Загалом, все і так рухається в цьому напрямку". За його словами, Facebook протягом багатьох років регулярно просив Apple зробити можливим використання сторонніх додатків в якості клієнта обміну повідомленнями за замовчуванням. Відповідь завжди була негативною. "Основне припущення полягає в тому, що обмін повідомленнями стимулює продажі обладнання", - сказав він, коли його запитали, чому позиція Apple залишається незмінною.

Facebook Messenger
Facebook Messenger

І це, ймовірно, вірно: платформа Apple iMessage і функції, які вона надає власникам iPhone - голосові повідомлення, повідомлення про прочитання, індикатори відповіді/введення, наклейки і ефекти повідомлень, Memoji і багато іншого - є рушійним фактором, за яким люди купують смартфони з логотипом яблука.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.