Генеральний директор Tesla Ілон Маск підтвердив у понеділок, що компанія з виробництва електромобілів, що базується в США, в кінцевому підсумку планує виробляти дві нові моделі автомобілів на своїх гігафабриках за кордоном.

Читайте Знай в Google News!

"Обидва заводи будуть робити оригінальні автомобілі", - сказав Маск у відповідь на твіт про Gigafactories в Шанхаї та Берліні та їх відповідних конструкторських заводах.

Маск також підтвердив, що" повністю автономний " автомобіль за 25000 доларів, яким він дражнив під час події Battery Day минулого тижня, не буде недорогою версією нинішнього автомобіля. "Ми не знижуємо ціну на Model 3 до 25 тисяч доларів", - написав Маск. Найдешевша версія Model 3 тепер коштує від 35 000 доларів.

"Ми впевнені, що в довгостроковій перспективі ми зможемо спроектувати і зробити привабливий електромобіль за 25 000 доларів", - сказав Маск на Battery Day. "Це завжди було нашою мрією з самого заснування компанії". За його оцінками, мета полягає в тому, щоб дешевший автомобіль, який буде найменш дорогим для Tesla, буде готовий приблизно через три роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.