Наприкінці серпня Samsung повернула лідерство на ринку смартфонів. За оцінками аналітиків Counterpoint Research, південнокорейський гігант контролює 22% ринку мобільних пристроїв. Це непогане досягнення. Перша половина цього року була досить складною для всіх компаній через пандемію коронавірусу та кризу. Але, схоже, ситуація поступово вирівнюється.

Читайте Знай в Google News!

Санкції США також зробили свою справу, спровокувавши зниження попиту на продукцію Huawei, яка в кінці минулого місяця була на другому місці з результатом 16% частки ринку. Нагадаємо, що китайська компанія є лідером серед виробників смартфонів з квітня цього року.

Samsung зобов'язана своїм успіхом в першу чергу індійському ринку, де їй вдалося зміцнити свої позиції. Але навіть тут політика вплинула на успіх компанії на місцевому ринку. Антикитайські настрої, що панували в останні місяці через територіальний конфлікт між Індією і Китаєм, призвели до збільшення попиту на продукцію Samsung і бойкоту китайських товарів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На третьому місці за підсумками серпня опинилася Apple, частка якої оцінюється в 12%. Четверту сходинку рейтингової таблиці найбільших виробників смартфонів зайняла Xiaomi-11%.

Вартість смартфонів змінилася за останні пару років. Цінники зросли, і це незворотний процес. На цінову складову впливає безліч факторів, і криза сприяла зростанню цін. Так, аналітики Counterpoint Technology Market Research, проаналізувавши ситуацію на ринку смартфонів у другому кварталі цього року, відзначають, що середня ціна на мобільні пристрої в світовому масштабі зросла на 10%.

Експерти вважають, що серед основних факторів, що призвели до зростання цін, - скорочення ринку смартфонів і перехід на 5G у міру появи все більшої кількості пристроїв з підтримкою мереж п'ятого покоління; але вони ні в якому разі не з дешевих. Це спровокувало зростання середньої вартості смартфонів і відносно незначне зниження в сегменті преміальних пристроїв-8% проти 23% спаду ринку мобільних телефонів в цілому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск розповів, коли варто очікувати появи Starlink. За його словами, супутниковий інтернет з'явиться в доступі в найближчі роки, як тільки бізнес стабілізується.

Як повідомляв Знай.uа, додаток Google Meet для відеодзвінків вводить нові обмеження. Повідомляється, що дзвінки тепер обмежені 60 хвилинами.

Також Знай.uа повідомляв, Ілон Маск натякнув на швидке виробництво відразу двох нових електрокарів, які будуть проводитися на нових фабрика на території Європи. Один з автомобілів коштуватиме в районі 25 тисяч доларів.