Користувачі Android: будьте дуже обережні перед завантаженням програми, про яку ви мало що знаєте. Нещодавні звіти, що надходять від численних організацій з кібербезпеки, свідчать про те, що в магазині Google Play зараз спостерігається зростаючий приплив передових шкідливих програм, більше, ніж будь-коли раніше. Йдеться про недавній звіт організації з кібербезпеки Zscaler, чия група з дослідження безпеки ThreatLabZ виявила докази того, що тільки у вересні в Play Store були завантажені додатки з як мінімум 17 різними версіями часто спостерігається шкідливого ПО Joker. Саме ця нависла загроза шкідливого ПЗ робить дуже важливим для користувачів проявляти обережність при завантаженні програми, а також при наданні йому доступу до дозволів телефону.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з повідомленням про безпеку Zscaler, шкідливе програмне забезпечення було розділено на різні версії, щоб обійти заходи безпеки. У звіті детально описано, як шкідливе програмне забезпечення замасковано в вихідний код, здавалося б, справжніх додатків. У деяких випадках зазначені програми безпосередньо завантажують шкідливе ПЗ на телефони і розгортають його, запитуючи у користувачів дозволу для функцій, які додатку можуть не обов'язково знадобитися. Наприклад, калькулятор може запросити доступ до галереї, або ж телефонній книзі у вашому смартфоні.

Google Play
Google Play

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що Гавайський вулкан перетворився на смертоносне озеро, в якому точно не варто купатися. Повідомляється, що вода наповнилася хімічними елементами, які надходять у воду з дна у вигляді газів.

Як повідомляв Знай.uа, додаток Google Maps може порадувати користувачів темнім режимом. Звичайно, для денного використання тема може і не так потрібна, але в нічний час явно збільшить комфорт від використання сервісом.

Також Знай.uа повідомляв, Android 12 порадує користувачів можливістю вибір. Повідомляється, що користувачі зможуть завантажувати додатки з інших магазинів.