Вчора SpaceX отримала контракт на суму понад 149 мільйонів доларів від агентства космічного розвитку (SDA), за яким компанії було доручено побудувати новий супутник для армії США, здатний відстежувати і забезпечувати раннє попередження про пуски гіперзвукових ракет. Інша компанія, L3Harris Technologies з Флориди, отримала від агентства більше 193 мільйонів доларів на створення супутників стеження.

Читайте Знай в Google News!

Супутники повинні стати першою важливою частиною траншу 0 рівня стеження SDA, який призначений для відстеження ракет для Міністерства оборони з космосу з використанням інфрачервоних датчиків. SpaceX і L3Harris разом побудують вісім супутників для доставки Міністерству оборони США для рівня стеження-перших супутників.

Рівень відстеження буде працювати в партнерстві з транспортним рівнем, запропонованим SDA, ще однією запланованою угрупованням з 300-500 супутників, які будуть надавати військові дані з малою затримкою і можливість з'єднання по всьому світу. Обидва рівні зможуть зв'язуватися один з одним через міжспутникові канали. Таким чином, будь-які дані, які датчики збирають на рівні стеження, можна швидко передати персоналу на землі. Lockheed Martin і York Space Systems отримали контракти на розробку перших супутників для цього транспортного рівня.

Супутник Юпітера Європа, зображення Wikimedia Commons
Супутник Юпітера Європа, зображення Wikimedia Commons

Популярні новини зараз
Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадував фанатів новою функцією. Повідомляється, що сервіс тепер здатний видаляти фото і відео з інших смартфонів. По суті, одержувач зможе всього лише один раз глянути на фото або відео, а після воно віддалиться.

Як повідомляв Знай.uа, підрядник Apple по переробці застарілих iPhone продавав гаджети, замість їх знищення. Що дивно, Керуючі компанією не заперечують крадіжки, так що Apple хоче отримати грошову компенсацію.

Також Знай.uа повідомляв, сервіс Google Календар отримав нову функцію, і тепер може створювати завдання, щоб нагадувати про них своїм користувачам.