Авіаційні вишки стільникового зв'язку мають ряд переваг перед своїми наземними побратимами. Вони можуть охоплювати велику географічну область і бути переміщені туди, де вони потрібні. Але хоча концепції вже багато років, технологія все ще знаходиться в стадії розробки.

Читайте Знай в Google News!

Однак сьогодні материнська компанія Google Alphabet і японський технологічний гігант SoftBank оголосили про незначну віху в своїх зусиллях по перетворенню літаючих вишок стільникового зв'язку в реальність, встановивши стабільне з'єднання LTE з безпілотного літального апарату на сонячній енергії висотою 62 000 футів в стратосфері.

Тестування є частиною партнерства між Alphabet's Loon і Softbank's HAPSMobile, про який було вперше оголошено в квітні 2019 року. Loon, найбільш відомий своїми вежами стільникового зв'язку на повітряній кулі, забезпечує корисне навантаження зв'язку, а HAPSMobile створює літак.

Популярні новини зараз
Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

В даному випадку це Sunglider: величезний автономний дрон на сонячній енергії, призначений для того, щоб залишатися в повітрі протягом декількох місяців. Цей величезний корабель виглядає як одне масивне крило, близько 78 метрів (255 футів) завширшки. Він приводиться в рух 10 гребними гвинтами з максимальною швидкістю 110 км / год. хоча це досить повільно для літака, Sunglider (раніше називався HAWK30) розрахований на витривалість, а не на швидкість. Він буде високо в стратосфері над комерційними рейсами, заряджаючи свої батареї від сонця і автономно пристосовуючись до мінливих вітрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, складаний смартфон від Microsoft Surface Duo виявився не таким вже й крутим. Повідомляється, що у нього є купа недоліків - як апаратних, так і технічних, так що простим оновлення операційної системи тут не обійтися.

Як повідомляв Знай.иа, аккаунт Xbox у Twitter висміяв конструкцію нової консолі від Sony-PlayStation 5. Повідомляється, що компанія не вперше один над одним сміються. Нагадаємо, що консолі стануть доступними вже через місяць, так що саме час визначитися з вибором.

Також Знай.иа повідомляв, iPhone 12 здивує публіку не тільки своїм компактним виглядом, але і розташуванням сканера відбитків пальців, який розмістять на бічній панелі. Подібне вже використовується в планшетах компанії, так що для деяких це нововведення не стане сюрпризом.