Армія США випробовує нову технологію, яка може "докорінно змінити те, як використовуються військові собаки в майбутньому" - пару очок доповненої реальності для собак.

Читайте Знай в Google News!

Собакам знаходять безліч застосувань в сучасній армії, від виявлення вибухових речовин і пошуку цілей до супроводу піхотних патрулів в небезпечних зонах. Зазвичай дресирувальники віддають команди своїм собакам, використовуючи сигнали рукою або лазерні указки, але ці методи вимагають прямої видимості з собакою.

Однак окуляри з доповненою реальністю можуть дозволити військовим собакам діяти на відстані, не втрачаючи при цьому контролю. Окуляри мають вбудовану камеру, яка дистанційно передає живі кадри, і дисплей, який можна використовувати для відображення команд собакам. Наприклад, собаку можна направити на пошук в певному місці, поки її провідник залишається поза зоною видимості для чотирилапого.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На даний момент окуляри є лише прототипом і розробляються приватною компанією Command Sight з Сіетла. Роботи курирує Армійська дослідницька лабораторія. Окуляри прототипу є дротовими, але в майбутніх версіях вони будуть бездротовими. Згідно зі звітом компанії Stars and Stripes, система команд в окулярах імітує те, що собака побачить, слідуючи інструкціям за допомогою лазерної указки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Windows 10 отримала велике оновлення. Тепер операційна система буде задавати питання користувачеві, щоб налаштувати роботу систем так, щоб це було зручно самому користувачеві.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla звільнила співробітника одного зі своїх заводів за спробу саботажу. Дивно, але навіть серед працівників компанії є ті, хто хоче перешкодити корпорації виробляти електрокари.

Також Знай.uа повідомляв, ігрова компанія Razer випустила цікаву новинку для геймерів. Повідомляється, що компанія представила кредитну карту з підсвічуванням в стилі гаджетів Razer.