Коли співробітники ФБР розслідували справу людини з Сіетла, підозрюваного в підпалі поліцейських машин, вони звернулися за допомогою в Apple.

Читайте Знай в Google News!

У відповідь Apple надала доступ до облікового запису iCloud цієї людини, надавши ФБР доступ до скріншотів, фотографій і відео, які тепер займають центральне місце в їх справі проти підозрюваного, про що свідчать судові документи.

Для Apple звичайна справа-підкорятися виданим судом ордерам на обшук, передаючи дані підозрюваних слідчим. Але цей епізод, детально описаний в судових документах і раніше опублікований Forbes, показує, наскільки цінними можуть бути дані смартфона підозрюваного для розслідування, і контрастує з попередніми публічними зіткненнями між ФБР і Apple.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Федеральна прокуратура тепер звинувачує підозрювану-Келлі Джексон з Едмондса, Вашингтон - за двома пунктами звинувачення в підпалі і незаконному зберіганні смертоносного пристрою. Джексона звинувачують в тому, що вона кинула два коктейлі Молотова, які спалили поліцейські машини під час травневих протестів проти жорстокості поліції в Сіетлі.

Судові документи показують, наскільки викривальним може бути смартфон підозрюваного, коли він дістається федеральній прокуратурі. Це також контрастує з минулими скаргами федеральних правоохоронних органів, які звинувачували Apple в небажанні допомагати в розслідуваннях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Windows 10 отримала велике оновлення. Тепер операційна система буде задавати питання користувачеві, щоб налаштувати роботу систем так, щоб це було зручно самому користувачеві.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla звільнила співробітника одного зі своїх заводів за спробу саботажу. Дивно, але навіть серед працівників компанії є ті, хто хоче перешкодити корпорації виробляти електрокари.

Також Знай.uа повідомляв, ігрова компанія Razer випустила цікаву новинку для геймерів. Повідомляється, що компанія представила кредитну карту з підсвічуванням в стилі гаджетів Razer.