Транспортне командування Пентагону і SpaceX Ілона Маска об'єдналися, щоб вивчити можливість використання ракет для перевезення вантажів у космосі. Цей план відкриває перспективу відправки терміново необхідних предметів постачання військам США в будь-яку точку Землі протягом декількох хвилин. Хоча ідея технічно здійсненна, існує кілька факторів, включаючи вартість і час підготовки, які можуть зробити її нереалізованою.

Читайте Знай в Google News!

Ракетний корабель, що злітає з бази ВПС Ванденберг в Південній Каліфорнії, теоретично може вийти на низьку навколоземну орбіту і повторно увійти в атмосферу практично в будь-якій точці планети.

Зліт ракети SpaceX
Зліт ракети SpaceX

Подорож на ракеті мала б величезні наслідки для військового транспорту. Наприклад, важкому транспортному засобу c - 17 Globemaster III, що летить зі швидкістю 500 миль на годину, потрібно 12 годин, щоб дістатися з Каліфорнії до Окінави, Японія-острова практично на порозі Китаю. Однак нова ракета могла здійснити політ за 30 хвилин або менше.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ракети не потребують ланцюжка повітряних заправників, що підтримують місію, і їм не потрібен дозвіл на польоти над зарубіжними країнами по довгому звивистому маршруту. Ракети-принаймні на даний момент-безпечні і надійні, і жодна країна не здатна збивати їх.

"Подумайте про те, щоб перемістити еквівалент корисного вантажу C-17 в будь - яку точку земної кулі менш ніж за годину", - сказав журналу Air Force генерал Стівен Р.Лайонс, глава транспортного командування. Лайонс, ймовірно, має на увазі ракету SpaceX Starship. SpaceX розробила масову ракету висотою 160 футів Starship для перевезення людей і вантажів на Місяць, Марс і, можливо, за його межі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Windows 10 отримала велике оновлення. Тепер операційна система буде задавати питання користувачеві, щоб налаштувати роботу систем так, щоб це було зручно самому користувачеві.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Tesla звільнила співробітника одного зі своїх заводів за спробу саботажу. Дивно, але навіть серед працівників компанії є ті, хто хоче перешкодити корпорації виробляти електрокари.

Також Знай.uа повідомляв, ігрова компанія Razer випустила цікаву новинку для геймерів. Повідомляється, що компанія представила кредитну карту з підсвічуванням в стилі гаджетів Razer.