Facebook жертвує 1 мільйон фунтів стерлінгів (1,3 мільйона доларів) Блетчлі-Парку, британському центру по злому кодів союзників під час Другої світової війни, який тепер працює як музей.

Читайте Знай в Google News!

Bletchley Park Trust, зареєстрована благодійна організація, оголосила в серпні, що сайт зіткнувся з нестачею доходів у розмірі 2 мільйонів фунтів стерлінгів через скорочення кількості відвідувачів, викликаного коронавірусом. Через падіння доходів (що становлять 95 відсотків річного доходу) парк оголосив, що розглядає можливість скорочення 35 співробітників, що становить третину його персоналу. Пожертвування Facebook врятує деякі з цих робочих місць, але незрозуміло, скільки саме.

Facebook заявив, що зробив це пожертвування на знак визнання "незмінної спадщини Блетчлі-парку як місця народження сучасних комп'ютерів". Хакери кодів і математики парку не тільки зламали коди Enigma, використовувані нацистами-досягнення, яке, за словами деяких істориків, скоротило тривалість війни на два-чотири роки, але і зробили ключові теоретичні та інженерні відкриття. До них відносяться створення Colossus, першого в світі програмованого цифрового комп'ютера, а також роботи Алана Тьюринга, англійського математика, якого вважають батьком сучасної інформатики та штучного інтелекту. У самий розпал операції по злому кодів в Блетчлі-парку було задіяно близько 10 000 співробітників, причому жінки становили приблизно 75 чоловік.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск буде працювати разом з Пентагоном, щоб розробити смертоносну зброю. Йдеться про ракету, яка може опинитися в будь-якій точці нашої планети протягом 30 хвилин, а збити ракету поки що неможливо.

Як повідомляв Знай.uа, половина власників iPhone впевнені, що їх смартфони підтримують 5g. відзначимо, що підтримка 5g з'явиться тільки в iPhone 12, які покажуть публіці 13 жовтня 2020 року. З іншого боку, дорожнеча смартфонів змушує людей думати, що ці функції вже включені в функціонал девайса.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали причини дорожнечі iPhone 12. В першу чергу, на ціну вплинуло додавання 5G, а також перехід на більш якісні дисплеї.