Бродяга на шотландському острові Тірі подзвонив в місцеву берегову охорону після виявлення таємничого об'єкта, схожого на човен. Вони виявили дрон американського виробництва, затиснутий між двома каменями, імовірно після того, як він сів на мілину. На даний момент ніхто не заявив про право власності на човен без екіпажу, і подробиці того, як вона була викинута на берег в Шотландії, залишаються повною загадкою.

Читайте Знай в Google News!

Дрон, як пояснює Maritime Executive, спочатку був прив'язаний, щоб не дати йому знову вийти в море, але Forbes повідомляє, що його привезли в будинок місцевого жителя, оскільки люди продовжували виходити, щоб його побачити. (Не так вже й багато людей, зауважте; населення острова Тірі становить всього 653 людини).

Експерти швидко визначили, що це безпілотний літальний апарат американського виробництва Liquid Robotics Wave Glider, гідроцикл без екіпажу, призначений для самостійної роботи на відстань в тисячі миль і несення невеликого корисного навантаження. Wave Rider легко впізнати по ручці на носі і комплекту з трьох сонячних батарей.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск буде працювати разом з Пентагоном, щоб розробити смертоносну зброю. Йдеться про ракету, яка може опинитися в будь-якій точці нашої планети протягом 30 хвилин, а збити ракету поки що неможливо.

Як повідомляв Знай.uа, половина власників iPhone впевнені, що їх смартфони підтримують 5g. відзначимо, що підтримка 5g з'явиться тільки в iPhone 12, які покажуть публіці 13 жовтня 2020 року. З іншого боку, дорожнеча смартфонів змушує людей думати, що ці функції вже включені в функціонал девайса.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали причини дорожнечі iPhone 12. В першу чергу, на ціну вплинуло додавання 5G, а також перехід на більш якісні дисплеї.