У деяких частинах світу сонячна енергія зараз є найдешевшим джерелом електроенергії в історії завдяки політиці, що заохочує зростання відновлюваної енергії. Про це йдеться в новому звіті, опублікованому сьогодні міжнародним енергетичним агентством (МЕА).

Читайте Знай в Google News!

Сонячне світло є вільним, але технологія, необхідна для перетворення його в електрику, може бути дорогою. Щоб заохотити більше людей та компаній перейти на сонячну енергію, країни можуть скорегувати свою політику, щоб зробити покупку цього обладнання більш доступною. Сьогодні більше 130 країн проводять політику, що знижує вартість будівництва нових сонячних установок.

фото Getty Images
RAB-тариф, електромережі, електрика \\ фото Getty Images

У звіті говориться, що сонячна енергія стане "новим королем електропостачання", оскільки ціни продовжують падати. Очікується, що протягом наступного десятиліття сонячна енергія буде все більше і більше домінувати на ринку, чому сприяють глобальні зусилля по боротьбі зі зміною клімату. ЄС, наприклад, поставив мету до 2030 року отримувати 32 відсотки своєї енергії з відновлюваних джерел.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на берегах Шотландія виявили безпілотний корабель, який є розвідником. Досі невідомо, чому саме в цьому місці він опинився. Відзначимо, що господар корабля так і не з'явився.

Як повідомляв Знай.uа, 12-річний школяр створив робочий ядерний реактор, тим самим потрапивши в Книгу рекордів Гіннесса. Правда, потрапив він в книгу всього за кілька годин до свого 13-річчя.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер Viber отримав корисну функцію. Тепер створення заміток в додатку дозволить нагадувати про події.