Компанія Apple анонсувала новий iPhone 12 mini. Apple вперше використовувала прізвисько "mini" у своїй лінійці iPhone після того, як раніше використовувала його на iPod mini, iPad mini і Mac mini. Новий iPhone 12 mini має 5,4-дюймовий екран, що означає, що Apple втиснула дисплей більшого розміру, ніж 4,7-дюймовий екран iPhone SE в цьому році.

Читайте Знай в Google News!

Apple зменшила розмір iPhone 12 mini за 729 доларів, видаливши Touch ID і замінивши його Face ID, а також значно зменшивши лицьову панель навколо дисплея. Apple стверджує, що це найменший, найтонший і найлегший телефон 5G у світі.

Як і в iPhone 12, в iPhone 12 mini використовується Apple A14 Bionic, 5-нм чіп з більш високою енергоефективністю і продуктивністю, ніж A13. Він включає в себе шестиядерний процесор, який, за твердженням Apple, на 50 відсотків швидше, ніж чіп A13. Він також включає в себе чотирьохядерний графічний процесор, який, за твердженням Apple, буде забезпечувати "ігри консольного якості".

iPhone 12 mini, скріншот
iPhone 12 mini, скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

IPhone 12 mini розділяє інші основні характеристики і дизайн iPhone 12. IPhone 12 mini має плоскі алюмінієві сторони, які тепер відповідають iPad Pro і iPad Air (і схожі на iPhone 4, який був популярний 10 років тому).

Загальні характеристики включають 12-мегапіксельну основну камеру f / 1.6 - найшвидшу апертуру Серед всіх iPhone - і надшироку 12-мегапіксельну камеру. Apple покращила характеристики iPhone 12 mini при слабкому освітленні, а передня камера також матиме власний нічний режим.

Скло дисплея iPhone 12 mini також покрито тим, що Apple описує як "керамічний екран" для більшої міцності. Захист від води та пилу також був покращений до рівня IP68.

iPhone 12 mini, the verge

Apple також використовує нову магнітну систему MagSafe на iPhone 12 mini. Він підтримує бездротові зарядні пристрої (включаючи пристрої з підтримкою Qi), аксесуари для чохлів і навіть шкіряні гаманці, які кріпляться до задньої частини пристрою.

Apple iPhone 12 mini коштує від 729 доларів і буде доступний в п'яти колірних варіантах: синій, зелений, чорний, білий і червоний. Попередні замовлення на iPhone 12 mini почнуться 6 листопада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на берегах Шотландія виявили безпілотний корабель, який є розвідником. Досі невідомо, чому саме в цьому місці він опинився. Відзначимо, що господар корабля так і не з'явився.

Як повідомляв Знай.uа, 12-річний школяр створив робочий ядерний реактор, тим самим потрапивши в Книгу рекордів Гіннесса. Правда, потрапив він в книгу всього за кілька годин до свого 13-річчя.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер Viber отримав корисну функцію. Тепер створення заміток в додатку дозволить нагадувати про події.