Відео 1923 року, оцифроване та завантажене на YouTube, показує, як технології початку 20-го століття можуть зробити лінкор сліпим для наближення повітряної атаки. На відео показаний біплан, який ширяє над військовими кораблями ВМС США і миттєво створює стіну диму, досить велику, щоб приховати за собою флот.

Читайте Знай в Google News!

Відео, підготовлене інженерним відділом армії США, показує, як з літака Військово-повітряної служби США скидається речовина, яка миттєво створює екран висотою в сотні футів. Фільм являє собою кадри з серії викликають суперечки військових навчань, які проходили біля східного узбережжя США з 1921 по 1923 рік.

Бригадний генерал армії Вільям "Біллі" Мітчелл, один з перших і відвертих прихильників авіації, організував серію навчань, в ході яких його флот біпланів-бомбардувальників Martin MB-2 був протиставлений військовим кораблям ВМС США. Мітчелл вважав, що військово-повітряна міць перевершує військово-морську міць і що жменька літаків може вивести з ладу найбільший лінкор.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

У німому підписі до відео йдеться, що димова завіса була встановлена "для захисту бомбардувальника" імовірно від зенітного вогню лінкора. Літак, що встановлює димову завісу, і літак, що знімає процес, також виглядають як Martin MB-2. Великий військовий корабель на задньому плані-це американський військовий корабель США "Нью-Джерсі" або "Вірджинія", два лінкори того ж класу, надані ВМФ і потоплені бомбардувальниками Мітчелла під час навчань.

За словами одного особливо корисного коментатора YouTube, ймовірно, це тетрахлорид титану. Тетрахлорид титану, згідно з даними ВПС США, являє собою безбарвну рідину, яка вступає в реакцію з вологою повітря з утворенням диму, що складається з гідратованої кислоти титану і хлористого водню. З ним також небезпечно працювати, він дратує дихальні шляхи і може викликати корозію металу.

Однак сучасні технології зробили дим застарілим. Більшість видів радарів і інфрачервоних датчиків можуть бачити крізь звичайний дим, хоча невідомо, як інфрачервоні камери із зображеннями сприймають димову завісу з тетрахлориду титану.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на берегах Шотландія виявили безпілотний корабель, який є розвідником. Досі невідомо, чому саме в цьому місці він опинився. Відзначимо, що господар корабля так і не з'явився.

Як повідомляв Знай.uа, 12-річний школяр створив робочий ядерний реактор, тим самим потрапивши в Книгу рекордів Гіннесса. Правда, потрапив він в книгу всього за кілька годин до свого 13-річчя.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер Viber отримав корисну функцію. Тепер створення заміток в додатку дозволить нагадувати про події.