Чорна діра в галактиці недалеко від Землі поглинула зірку, прямо як спагетті, і астрономи встигли це зняти.

Читайте Знай в Google News!

"Нещасна зірка", як її назвали дослідники у своїй статті, оберталася в щільному ядрі галактики з громіздким назвою 2masx J04463790-1013349 близько 214 мільйонів років тому, коли опинилася на приреченому шляху. Зірка підлетіла занадто близько до центральної надмасивної чорної діри галактики. І ця чорна діра розтягнула зірку, як спагетті, і проковтнула одним великим ковтком. (Вчені буквально називають цей процес "спагеттифікацією".) Світло від цього акту зоряного канібалізму досяг Землі в 2019 році. Чорна діра з'їла свій плазмовий обід всього в 214 мільйонах світлових років Від Землі.

"Ідея чорної діри, "втягує" найближчу зірку, звучить як наукова фантастика. Але це саме те, що відбувається в космосі", - сказав Метт Ніколл, астрофізик з Бірмінгемського університету і провідний автор статті.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на берегах Шотландія виявили безпілотний корабель, який є розвідником. Досі невідомо, чому саме в цьому місці він опинився. Відзначимо, що господар корабля так і не з'явився.

Як повідомляв Знай.uа, 12-річний школяр створив робочий ядерний реактор, тим самим потрапивши в Книгу рекордів Гіннесса. Правда, потрапив він в книгу всього за кілька годин до свого 13-річчя.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер Viber отримав корисну функцію. Тепер створення заміток в додатку дозволить нагадувати про події.