Авіаційна бомба часів Другої світової війни, яка нещодавно була викинута в Польщу, раптово вибухнула, коли водолази ВМС спробували знешкодити її під водою, спалюючи вибухівку всередині. Неядерна бомба часів Другої світової війни "Tallboy", що залишилася після нападу військового часу на військовий корабель ВМС Німеччини, вибухнула у воді, але не заподіяла ніяких пошкоджень.

Читайте Знай в Google News!

Влада виявила бомбу в П'ястовському каналі в польському прибережному місті Свіноуйсьце. Експерти вважають, що ВПС Великобританії скинули бомбу навесні 1945 року під час атаки німецького важкого крейсера Lutzow.

Як повідомляє Maritime Executive, водолази ВМС Польщі планували п'ятиденну операцію зі знешкодження підводної бомби. Водолази повинні були очистити від бруду і осаду навколо бомби, а потім підпалити вибухівку всередині. Польська влада евакуювала всіх в межах 1,5 миль від місця вибуху бомби.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Tallboys використовували застарілу вибухову речовину часів Другої світової війни Torpex. Багато вибухових речовин, включаючи Torpex, вимагають, щоб хвиля детонації, створювана іншим зарядом вибухової речовини (наприклад, капсулем-детонатором), вибухнула впритул. В іншому випадку вибухівка, що зазнала впливу вогню, часто просто горить, а не вибухає. У рекомендаціях Національного інституту охорони ЗДОРОВ'Я США (NIH) по боротьбі з Torpex в ситуаціях пожежогасіння рекомендується евакуювати прилеглу територію і дати вогню просто згаснути.

На жаль, як попереджає NIH, Torpex "може вибухнути при тривалому впливі тепла або вогню". З цією торпедою так і сталося, і вона раптово вибухнула, замість того щоб начинка бомби просто згоріла.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Facebook оновила свій сервіс, так що тепер користувачі месенджера зможуть спілкуватися і з Instagram. Вперше за 7 років компанія поміняла логотип, що про багато говорить.

Як повідомляв Знай.uа, Великобританія представила нового бойового дрона, який отримав на озброєння дробовик. Правда, стріляти самостійно він не зможе - тільки за згодою оператора, але штурмувати будинки замість військових він здатний на відмінно.

Також Знай.uа повідомляв, інсайдери повідомляють, що Apple не збирається зупинятися на iPhone 12. Відомо, що компанія представить нові MacBook, а презентація проходитиме аж у листопаді. Ось так компанія "розбила" одну презентацію на цілих 3 частини.