Згідно з новим звітом некомерційного видання Rest of World, модератори Facebook, що знаходяться в Індії, були змушені повернутися в офіс свого роботодавця, сторонньої підрядної фірми Genpact, незважаючи на побоювання з приводу безпеки у зв'язку з пандемією COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Facebook Facebook, одна з багатьох фірм, що передають модерацію на аутсорсинг по всьому світу, налічує близько 1600 модераторів в Індії, де співробітники аналізують образливий і тривожний контент, що розміщується у великих обсягах на платформах Facebook, на предмет можливих порушень правил. Компанія чинила тиск на співробітників, щоб ті повернулися в її офіси в Хайдарабаді ще в липні, повідомляє "Решта світу". Genpact стверджує, що ключові частини її послуг модерації повинні були виконуватися в офісі через проблеми з конфіденційністю та інших технічних перешкод.

Коронавірус, Фото: Reuters
Коронавірус, Фото: Reuters

Genpact стверджує, що всі офісні роботи виконувалися добровільно. "Щоб зробити це керованим, безпечним і зрозумілим, співробітники повинні підписувати щотижневу форму, в якій їх просять добровільно погоджуватися на це", - сказав представник Genpact "решті світу". Але згідно з інтерв'ю з працівниками, керівництво Genpact нібито проінструктувало деяких співробітників, що їх робота може опинитися під загрозою, якщо вони вирішать не виконувати службові обов'язки.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 продають з браком. Повідомляється, що між корпусом і дисплеєм з'являється щілина, в яку може потрапити волога і вивести з ладу весь смартфон.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Sony розповіла, навіщо їй слухати розмови користувачів своїх консолей. Повідомляється, що компанія хоче модерувати всі ці розмови, і карати тих, хто заважає іншим.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple приховала головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що розміри акумуляторів набагато менше, ніж у торішніх моделей. Однак, оптимізація роботи A14 чіпсета дозволила збільшити автономність роботи.